MEER Uitjes in Groningen en Drenthe: vijf tips

Bekijk figuratieve beelden bij De Klinker in Winschoten, luister naar grappen van cabaretier Martijn Koning of bezoek een jeugdtheatervoorstelling: er is weer veel te beleven in Groningen en Drenthe.

'De verandermachine'. Foto: Polle Willemsen

Lees meer over
Eropuit

Figuratief beeldhouwwerk in De Klinker

Galerie Wiek XX verzorgt tot en met 1 mei een expositie onder de noemer ‘Sculptuur in Beeld’ in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten. In het theatercafé van De Klinker is een tuinbeeldenverzameling te zien met werken van Marti de Greef en Caius Spronken en portretten van Bernd Altenstein. In vijf vitrinekasten staan kleinplastiken van Jan Steen, Harro Nikkels Karel Zijlstra, Bernd Altenstein, Caius Spronken en Dick Aerts. De expositie is ook te bekijken voorafgaand en na afloop van theatervoorstellingen.

Winschoten - Cultuurhuis De Klinker, ma t/m za 10-18 uur, gratis

Avonturen van het beroemde konijntje

Met Nijntje wordt de eerste theaterervaring een feest voor peuters en hun ouders. Beleef de avonturen van het wereldberoemde konijntje en haar vriendjes en geniet van de verhalen. Tekstdichter en woordkunstenaar Ivo de Wijs schreef een nieuw verhaal vol vrolijke liedjes, geïnspireerd door de boeken van Dick Bruna.

De jonge regisseur Naomi van der Linden maakte een frisse en creatieve voorstelling waardoor de figuren uit de boeken ook in het theater tot hun recht komen. Beleef de avonturen van het wereldberoemde konijntje en haar vriendjes, en dans en zing gezellig mee met de liedjes. Natuurlijk mogen Nijntje-knuffels ook meedoen!

Groningen - MartiniPlaza, vr 13.30 en 15.30 uur, 21,70 euro

Martijn Koning vuurt grappen als een pinballmachine

Cabaretier Martijn Koning heeft het in zijn voorstelling Koning van de toekomst niet zo op gedwongen pauzes. Voor een stuiterbal als Koning iets totaal tegennatuurlijks. Hij probeerde het heus tijdens de coronapandemie; stilstaan, stilzitten, mond even dicht. Maar man wat is dat moeilijk. Van schrik begon hij de Knorrepodcast, niet alleen een succes, maar ook een groot feest.

Martijn Koning is dolblij dat hij weer op tour gaat. Zijn hoofd staat niet stil: als een pinballmachine vuurt hij zijn grappen en komische observaties op zijn publiek af. Even rustig aan? Dat staat niet in zijn woordenboek. Koning van de toekomst is 80 minuten razendsnelle stand-upcomedy.

Stadskanaal - Theater Geert Teis, vr 20 uur, 20 euro (10 euro i.v.m. Teis Theaterweekend)

Swingen met zanger Dennis van Aarssen

Dit seizoen gaat Dennis van Aarssen opnieuw met negen muzikanten het theater in. Vanaf het moment dat hij de jury van The Voice in 2019 omverblies met zijn vertolking van Sinatra’s That’s life, veranderde zijn leven compleet. Hij won de finale van het tv-programma, maakte een debuutplaat en nam in 2020 een Edison Jazz in ontvangst, de oudste muziekprijs van Nederland.

De voorstelling Swinging on a star belooft een avond vol oude muziek en nieuwe songs. Elke dag moet gevierd worden en dat is precies waar deze voorstelling om draait. Onder begeleiding van zijn bigband speelt Van Aarssen een combinatie van herkenbare hits van onder anderen Frank Sinatra, Michael Bublé en Jamie Cullum, en songs uit zijn eigen repertoire.

Assen - Theater DNK, vr 20 uur, 29,50 euro

Angst overwinnen met vriendschap

De jeugdvoorstelling De verandermachine is zaterdagmiddag eenmalig te zien in de theaterzaal van Garage TDI in Assen. De voorstelling wordt gehouden door acteurs en theatermakers Vera Ketelaars, Sarah Jonker en Sjoerd Meijer van De Dennies en is een wonderlijke vertelling over vriendschap en fantasie, over schijn en werkelijkheid. Het verhaal gaat over Henderikus en Joyce, die de allerbeste vrienden zijn. Ze vinden niks leuker dan er samen lekker op los te fantaseren. Maar Henderikus heeft een geheim: hij durft niet naar buiten. Dat komt omdat hij een keer per ongeluk heeft verzonnen dat het buiten eng is. Sindsdien bedenkt hij steeds weer excuses om binnen te blijven, en dus fantaseren ze altijd binnen, bij Henderikus thuis op zolder.

Dan ontmoet Joyce een wilde buitenspeeljongen die haar uitnodigt om samen in het bos hutten te bouwen. De grote vriendschap van Henderikus en Joyce wordt zwaar op de proef gesteld. De verandermachine is een spannende en hoopgevende voorstelling die kinderen laat nadenken over wat echt is en wat nep, wat vriendschap is, hoe je omgaat met ruzie en hoe je dankzij vriendschap en fantasie je grootste angsten kan overwinnen. Kaarten reserveren kan via info@dedennies.nl .

Assen - Garage TDI a/d Industrieweg 8, za 15 uur, 9 euro (t/m 17 jaar 5 euro)

Meer uitjes vind je op dvhn.nl/uitagenda.

Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl.

Nieuws

menu