Reisverslag van drie oude mannen die fietsen naar het einde van de wereld. Dag 19 van Luuk, die langs de rivier speurt naar een ijsvogeltje: 'Morgen neem ik de tijd'

Sjon Stellinga, Henk Hofstra en Luuk Hajema – alle drie de 60 gepasseerd – op de fiets voor een lange tocht naar Finisterre aan de Atlantische Oceaan. Daar waar de wereld ophoudt. Voor Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant houden ze dagelijks een reisblog bij.

Hoofdfoto: Corné Sparidaens. Carrousel: Reisfoto's van Henk, Sjon en Luuk

Hoofdfoto: Corné Sparidaens. Carrousel: Reisfoto's van Henk, Sjon en Luuk

Lees meer over
Eropuit

Het huis waarin wij in Coursavy verblijven dateert uit 1841, vertelt een steen in de gevel. Ook hier heeft de tijd niet stilgestaan, maar het gaat allemaal langzamer. De weg langs de rivier de Lot is in 1916 verlegd naar de andere kant van de woning - wat eerst voorkant was werd achterkant. Mijn vriend Hans’ oude buurman, die bijna de hele twintigste eeuw heeft meegemaakt en op een week na 100 is geworden, wist het zich nog goed te herinneren. Na de Tweede Wereldoorlog is het huis aangesloten op het elektriciteitsnet, en rond 2000 is het dak van nieuwe leisteen voorzien, zodat het nog zeker honderd jaar meekan.

menu