Reisverslag van twee oude mannen die fietsen naar het einde van de wereld. Dag 35 van Henk: 'Grote hitte, een zware klim, een doodlopende weg maar Santiago komt in zicht'

Henk Hofstra, Sjon Stellinga en Luuk Hajema – alledrie de 60 gepasseerd – begonnen op de fiets aan een lange tocht, met de bedoeling te eindigen in Finisterre aan de Atlantische Oceaan. Voor Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant houden ze dagelijks een reisblog bij. Sjon Stellinga ging na 26 dagen terug naar Groningen.

Hoofdfoto: Corné Sparidaens. Carrousel: fietsfoto's van Henk en Luuk

Hoofdfoto: Corné Sparidaens. Carrousel: fietsfoto's van Henk en Luuk

Lees meer over
Eropuit

Het is een tocht die ik niet snel zal vergeten. Het is ver, het is zwaar en het is warm. Erg warm. Maar het belangrijkste: Luuk’s moeder is overleden. Onverwacht snel. Vorige week hebben we nog gekeken naar een snelle manier om naar huis te reizen. Hulp ingeroepen van Hans, de Franse vriend van Luuk die ervaring heeft met de Spaanse spoorwegen. Het resultaat was negatief. De Camino loopt door niemandsland. Niet ontsloten, en al helemaal niet door spoorwegen. Het vliegtuig van donderdag is de snelste optie.

menu