Wil je echt iets doen voor het klimaat, dan moet je beginnen in de keuken. Met deze simpele ingrepen in wat je eet stoot je veel minder CO2 uit
Wat we eten is goed voor bijna een kwart van onze CO2-voetafdruk. Wil je echt iets doen voor het klimaat, dan moet je beginnen in de keuken.

Een beter klimaat begint in de keuken. Illustratie Djura Feringa
Lees meer over
De CO2-voetafdruk verschilt van mens tot mens. Wie vaak het vliegtuig neemt, heeft een hogere dan wie dat nooit doet. En hetzelfde geldt voor de auto. Wie die vaak laat staan en de fiets of de trein pakt, stoot minder CO2 uit. Het zijn zwart-witte keuzes: je doet het, of je doet het niet. Maar een ding moeten we allemaal: eten.
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week
Upgrade (optioneel)
Digitale krant
- Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's
Heb je al een abonnement? Log hier in.
of