Binnenkijken in het houten huisje van Alisa en Alex in het Westerkwartier: 'We hebben hier alles wat we wensen: ruimte, rust en vrijheid'

Je moet er een landweg van ongeveer een kilometer voor afrijden, maar daar staat het dan: het houten huis van Alisa en Alex. Tussen de weilanden, omringd door bomen en koeien. Niet zo groot, maar de vele potten witte verf hebben een groots effect veroorzaakt.

Binnenkijken bij Alisa en Alex

Binnenkijken bij Alisa en Alex Foto Ilva Stoelwinder

Lees meer over
Wonen

Tien jaar geleden kocht Alex Pos een bouwpakket waarmee hij een huis van hout kon bouwen. De losse balken, dakdelen en kozijnen waren afkomstig van voormalige blokhutten van een asielzoekerscentrum elders in het land. ,,Het was nog een hele puzzel om alles goed in elkaar te krijgen, want een gebruiksaanwijzing zat er niet bij”, herinnert Alex zich nog.

menu