De mirakelbes blokkeert alle bittere en zure smaken en laat ze in plaats daarvan zoet smaken | column Brian Kabbes
Smaken veranderen, ik weet er over mee te praten. Waar ik vroeger gruwde van dubbele dahlia’s en protserige pioenrozen, kan ik ze de laatste jaren steeds beter waarderen. Maar je smaak kan ook in de meest letterlijke zin veranderen.

De mirakelbes. Foto shutterstock
Toen ik halverwege de jaren tachtig begon met het kweken van planten was de mode ingetogen. Planten met relatief kleine bloemen in weinig opvallende kleuren waren veruit populair. Het bijzondere roestige vingerhoedskruid is daarvan een aardig voorbeeld. Deze tweejarige plant is nauw verwant aan ons inheemse vingerhoedskruid dat bloeit met purperroze of witte klokken, maar ziet er totaal anders uit. Geen grote bloemen in opvallende kleuren, maar bescheiden klokjes in een wonderlijk roestig bruin.
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Upgrade (optioneel)
- Ma t/m za de krant online lezen
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier