Ragna Heidweiller en Samuel Levie worstelden met een gelijkwaardig taakverdeling en schreven het boek 'In voor- en tegenspoed (maar alleen als jij de afwas doet)'

Ze zouden de zorg fifty-fifty verdelen, hadden Ragna Heidweiller (38) en Samuel Levie (38) afgesproken voordat ze kinderen kregen. In de praktijk kwam daar alleen bar weinig van terecht. Ze realiseerden zich dat ze lang niet het enige stel waren dat worstelt met een gelijkwaardig(ere) taakverdeling. Het leidde tot het boek ‘In voor- en tegenspoed, maar alleen als jij de afwas doet’.

Ragna: „Vrouwen en mannen hoeven echt niet hetzelfde te zijn. Het is prima als de taakverdeling scheef is, zolang je het daar maar over eens bent.”

Ragna: „Vrouwen en mannen hoeven echt niet hetzelfde te zijn. Het is prima als de taakverdeling scheef is, zolang je het daar maar over eens bent.” Foto: Amaury Miller

Lees meer over
Wonen

„Sam, wil jij even koffiezetten?”, vraagt Ragna als de verslaggever en fotograaf binnenkomen. „Hij kan dat beter dan ik”, licht ze lachend toe. Ook koken behoort meestal tot het takenpakket van Samuel, die worstenmaker is bij Brandt & Levie, Parool-columnist en auteur van verschillende kookboeken. Ragna is coach en trainer. Samen zijn ze ouders van Ayla (5 jaar) en Mala (3 jaar).

Hoe hadden jullie de taakverdeling van tevoren voorgesteld?

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's