DVHN commentaar | In Annemarie Jorritsma zie je precies waarom veel Groningers weinig verwachten van de parlementaire enquête over de gaswinning

De eerste twee dagen van de parlementaire enquête over de gaswinning gaven genoeg reden tot schaamrood op de kaken bij verantwoordelijke bestuurders. Maar de eerste van hen die zelf gehoord werd, Annemarie Jorritsma, weigert aan reflectie te doen.

Oud-minister Annemarie Jorritsma (Economische Zaken) wordt onder ede gehoord tijdens de derde dag van de openbare verhoren van de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen.

Oud-minister Annemarie Jorritsma (Economische Zaken) wordt onder ede gehoord tijdens de derde dag van de openbare verhoren van de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen. Foto: ANP / Bart Maat

Lees meer over
Commentaar

Vandaag eindigt de eerste week van de parlementaire enquête die eindelijk de onderste steen boven moet krijgen over de gaswinning in Groningen. Hoe heeft het zo uit de hand kunnen lopen, met de aardbevingen, de gescheurde huizen, de trage versterking?

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu