Column Herman Sandman: Bipsboter

Portret Herman Sandman

Portret Herman Sandman Foto: Marcel Jurian de Jong

De man van de fietsenwinkel in het buurdorp voert mijn gegevens in en ik bezie, omdat er even weinig anders te doen is, het uitgestalde op de toonbank en eindig bij potjes met een hartje er op en daardoorheen de tekst: ‘Happy Bottom’.

Blij achterwerk.

Daaromheen staat: -original- -bum butter-. Originele bipsboter dus. Ik kijk de man van de fietsenwinkel aan en knik naar de display met de potjes bipsboter: ,,Is dat wat ik denk dat het is?’’

Waarschijnlijk ben ik de zoveelste die denkt dat hij de eerste is die de grap inziet, maar in plaats van ‘klopt, kun je op je reet smeren’, antwoordt hij keurig: ,,Werkt verzachtend bij een schrijnende huid.’’

,,Grappig’’, zeg ik. Het is sterker dan ik.

Het blijkt een vinding van Charlie The Bikemonger, ik verzin dit niet, die een fietsenwinkel in het Britse Dorset heeft. Er zit onder meer kruidnagelolie in, Egyptische geraniumolie en antibacteriële theeplantolie, to ‘ stop you growing diseases in your shorts ’.

The Bikemonger heeft aan alles gedacht, want het goedje is veganistisch, niet getest op dieren, vrouwvriendelijk en wordt, ook dit verzin ik niet, in Dorset gemaakt door piraten.

Ik krijg zomaar een potje van tien gram mee. ,,Bedankt’’, zeg ik en laat het aan zoons zien.

,,Grappig’’, klinkt het, ,,wil je n lollie nu?’’

Ik kijk naar het potje en vind dat de fietsenwinkel in het buurdorp ook The Bikemonger moet heten.

Nou ja, zo komen we de dagen een beetje door hier.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Columns
menu