Column Herman Sandman: Klein verzoek

Portret Herman Sandman

Portret Herman Sandman Foto: Marcel Jurian de Jong

Een mail. Met een ‘klein verzoek’ van een lezeres, aldus de Miniman. Voor de Groningse luisteraars: dat is een rubriek in de Drentse editie, een soort apenkooi waarin mensen hun genoegen of ongenoegen kunnen uiten over zo ongeveer alles.

Een hoekje in de krant dat ‘wordt gevreten’.

De vraag is van een mevrouw uit Assen. Zij wil graag het recept voor het bananenbrood, waar ik regelmatig over heb geschreven.

Komt-ie.

Ingrediënten: 350 gram rijpe bananen (ongeveer 4), 150 gram ongezouten boter (beetje zacht), 160 gram donkerbruine suiker, 2 grote eieren, 1 theelepel vanille aroma/essence/extract (iets met vanille dus), 200 gram bloem, 2,5 theelepel bakpoeder, beetje zout.

Bereiding: oven voorverwarmen op 170 graden. Bakblik (gewoon zo’n cakeding) invetten, bananen met vork fijn prakken. Boter en suiker mengen en als het een glad zooitje is de eieren en vanille toevoegen. Daarna de bloem, bakpoeder en zout toevoegen.

Als dat allemaal gemengd is de banaan toevoegen en in het bakblik mieteren. Je kunt er ook nog walnootjes ofzo bovenop gooien. En dan 40/50 minuten in de oven. Even prikken met een stokkie en als ie er droog uitkomt is je bananenbrood klaar.

Dit recept is van de collega die volgens haar altijd zo ‘raar’ in mijn columns voorkomt. Ik gebruik soms appels in plaats van bananen. Dan is het een appeltaart. Nog een tip: vervang de bananen door wiet, dan wordt het helemaal feest.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Columns
menu