Column Herman Sandman: Koale kletse

Portret Herman Sandman

Portret Herman Sandman Foto: Marcel Jurian de Jong

Ze krijgt een appje van haar kapper, om alvast een afspraak te maken. Het is nog vóór de persconferentie met de verwachte versoepeling van de maatregelen. Waarmee de coronacrisis nog maar eens onderstreept: haarverzorging is een cruciaal beroep.

Dat kappers - en anderen - weer aan de slag willen snap ik, maar het verbaast dat het haar een van de belangrijkste onderwerpen blijft. Het lijkt me dat we wel wat anders aan ons hoofd hebben.

Misschien komt het door de rolmodellen uit mijn jonge jaren, zoals Winnetou, Slash, Neil Young en Eddie Vedder, dat ik er makkelijker insta en ik hou van lang haar, maar het gejeremieer over ja dan nee naar de kapper vind ik nogal overdreven.

Al die wildgroei is juist verfrissend. Wees eerlijk: we zagen er voor corona allemaal hetzelfde uit. Kort met zijscheiding, paardenstaart, bob of koale kletse , terwijl het kapsel van nu veel beter een ieders persoonlijkheid reflecteert. Leven gaat ook niet langs rechte lijnen, dan hoeft ons haar dat evenmin.

Sterker, het niet naar de kapper kunnen wordt steeds interessanter. Het is iedere dag een verrassing hoe het zit. Mijn haar, dat wist ik niet, biedt een breed spectrum aan modellen. Op goede dagen ben ik Brad Pitt in de film Legends Of The Fall , als het vet is kijk ik in de spiegel naar Iggy Pop en op heel slechte dagen denk ik: Claudia de Breij.

Dan gebruik ik een haarband.

Ik vind eigenlijk dat het steeds beter gaat zitten en dat zei ik ook tegen mijn vrouw.

,,Nou, dat vind ik niet.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Columns
menu