Dit is dé plek om de wereld een beetje mooier te maken | column Pim Siegers

Pim Siegers

Pim Siegers Foto: Jan Anninga

Het is bijzonder eervol om het ‘hoekje van Herman’ te mogen bemannen.

Maar dan mag het niet blijven bij ongein. Dit is de kans om de wereld te overtuigen, Siegers. De ellende en ergernissen moeten aan de kaak.

Over de allerrijksten voor wie het blijkbaar niet meer goed genoeg is om elkaar te overtoepen met hun tweede zwembad, derde sportauto of vierde vriendin. Voor wie het wedstrijdje ver plassen op de golfbaan niet meer volstaat. Die nu in het buitenaardse hun teveel aan geld en hun te weinig aan moraal verkwisten. Jammer dat ze kozen voor een retourtje, in plaats van een enkeltje ruimte.

Of over zorgmanagers die nu roepen dat het tijd is om nog een stapje harder te werken in onze ziekenhuizen. Er zijn wachtlijsten weg te werken. Die verplegers hebben nu wel genoeg applaus gekregen. Weekje camping van het scharminkele loon en weer vol aan de bak.

Over Louis van Gaal. De ‘normen-en-waarden-coach’ die toch lekker op de lijken in Qatar wil voetballen. Over Jort’s en Sywert’s van het grachtengordelcorps die eindeloos hun eigen en aan elkaars scheetjes ruiken.

Dit is dé plek om de wereld een beetje mooier te maken. Daarom de belangrijkste oproep die ik vandaag kan doen. Eentje die de zomer van heel veel mensen, of in ieder geval van mij, een stuk mooier gaat maken:

Als je ijsje op is. Of je koffie geroerd. Dan is er geen enkele reden meer om dat houten stokje nogmaals in je mond te stoppen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Columns
menu