Column Rosa Timmer: Technische lesbi

Rosa Timmer

Rosa Timmer Foto: Marcel Jurian de Jong

Elke keer als er iets stukgaat in mijn appartement, heb ik een moment van diepe rouw. Dat is een ogenblik waarin ik accepteer dat er een beetje comfort weg is, en nooit meer terugkeert. Ik kan namelijk helemaal niks in huis. Niet boren, niet zagen en − anders dan mijn achternaam doet vermoeden − ook niet timmeren.

Dus als er een lamp stuk is, leef ik voortaan in het donker. Zo struin ik al maanden vanaf 5 uur ’s middags door een stikdonkere gang naar de wc. Het is niet anders. Gaat de radio van zijn frequentie af? Jammer dan, die radiozender zal ik nooit van mijn leven terugvinden.

Dit is geen grapje. Ooit viel mijn spiegel uit de badkamer in de wasbak. Ik woonde samen met ex-man, die net zo weinig kon als ik. Het gevolg was dat ik drie jaar geen spiegel in de badkamer had en mijn lenzen dus in de gang in moest doen. Dat ik daarna wel een spiegel had, kwam doordat ik door de echtscheiding naar een woning verhuisde waar al eentje hing. Het kán zijn dat ik dit huurhuis daarop heb uitgezocht.

Dus toen vriendin voorstelde mijn make-uphoek te verplaatsen van de slaapkamer naar de kledingkamer, zodat haar kast er kon staan, begon mijn rouw. Ze had gelijk, ik moest ruimte maken, maar dat zou betekenen dat mijn spiegel met verlichting voor altijd ergens in een hoekje zou komen te staan omdat boren immers niet in mijn arsenaal zit.

,,Ben je gek, dat doe ik dan toch?’’ zei ze.

,,Ha, dat heb ik vaker gehoord’’, lachte ik hooghartig.

Groot was mijn verbazing toen mijn vriendin haar twee meter grote kledingkast in een uur in haar eentje in elkaar zette. Daarna boorde ze voor mijn ogen twee gaten, propte er schroeven in (het kunnen ook spijkers zijn geweest) en hing de spiegel op. Ze monteerde er ook nog even een klikschakelaar aan, zodat ik de stekker niet steeds uit het stopcontact hoef te halen. En zo, pardoes, had ik iets dat ik nog nooit had gehad.

Een technische lesbi in huis.

Ik kan het iedereen aanraden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Columns
menu