Commentaar: Zorgmedewerkers verdienen boter bij de vis

Behandeling van een coronapatiënt op de intensive care. Zorgmedewerkers die zich in het begin van de crisis hebben ingezet voor zorg aan Covid-19-patiënten hebben recht op een bonus.

Behandeling van een coronapatiënt op de intensive care. Zorgmedewerkers die zich in het begin van de crisis hebben ingezet voor zorg aan Covid-19-patiënten hebben recht op een bonus. Foto: ANP/Robin Utrecht

De noordelijke ziekenhuizen zijn duidelijk. Zij willen dat alle medewerkers profiteren van de bonus van het kabinet voor het extra werk tijdens de eerste golf van de corona-epidemie. De directies in de ziekenhuizen in Groningen en Drenthe vinden dat het personeel een gezamenlijke prestatie heeft geleverd.
Lees meer over
Commentaar

Sinds donderdag mogen zorginstellingen voor hun personeel een bonus van 1000 euro netto aanvragen. Het kabinet heeft de regeling nadrukkelijk bedoeld voor zorgmedewerkers die het afgelopen voorjaar daadwerkelijk hebben bijgedragen aan de bestrijding van de ziekte en de behandeling van Covid-19-patiënten. Tijdens de eerste golf lag veel reguliere zorg stil. Er waren daardoor ook afdelingen waar weinig tot geen werk was. Het ministerie heeft daarom de mogelijkheid tot aanvragen beperkt en hier begint de bureaucratie. Zo is er een lijst met 200 functies die niet in aanmerking komen. Ook is de bonus alleen beschikbaar voor mensen die minder dan twee keer modaal (73.000 euro) verdienen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's