DVHN commentaar I De lockdown is een bittere pil, maar er is geen echt alternatief

De harde lockdown die premier Rutte zaterdag afkondigde is een hard gelag voor Nederland, zo vlak voor de feestdagen. Maar met een zorg die op omvallen staat, is er geen alternatief.

Demissionair premier Mark Rutte geeft zaterdagavond samen met zorgminister Hugo de Jonge en Jaap van Dissel van het RIVM een persconferentie. Strengere coronamaatregelen moeten een einde maken aan de snelle opmars van de veel besmettelijkere omikronvariant.

Demissionair premier Mark Rutte geeft zaterdagavond samen met zorgminister Hugo de Jonge en Jaap van Dissel van het RIVM een persconferentie. Strengere coronamaatregelen moeten een einde maken aan de snelle opmars van de veel besmettelijkere omikronvariant. Foto: ANP/Robin Utrecht

Lees meer over
Commentaar

Zelden stond premier Rutte de natie moedelozer te woord dan afgelopen zaterdagavond, toen hij een nieuwe lockdown aankondigde. Na bijna twee jaar stoeien met het coronavirus moet het kabinet opnieuw een knieval maken en erkennen dat er op korte termijn geen betere remedie is dan wederom de hele samenleving in het slot te gooien. Een bittere pil voor de miljoenen Nederlanders die zich hebben laten vaccineren tegen corona en die zich al tijden keurig aan alle regels houden om verspreiding te voorkomen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu