DVHN commentaar I Energieboycot mogelijk enige uitweg uit de oorlog

De diplomatie laat het afweten bij de bloedige oorlog in Oekraïne. Poetin is niet geïnteresseerd in serieuze gesprekken. Die zijn eerder bedreigend voor hem. Dus escaleert hij door. Het Westen kan hem alleen stoppen met een volledige boycot van Russische olie en gas.

De Russische dictator Poetin is niet geïnteresseerd in diplomatie om de oorlog in Oekraïne te stoppen. Alleen een boycot van Russische olie en gas lijkt hem te kunnen raken.

De Russische dictator Poetin is niet geïnteresseerd in diplomatie om de oorlog in Oekraïne te stoppen. Alleen een boycot van Russische olie en gas lijkt hem te kunnen raken. Foto: archief ANP

Lees meer over
Commentaar

Voor zover er nog iemand in het Westen is die gelooft dat onderhandelen de manier is om de oorlog in Oekraïne te beëindigen, is de barbaarse wijze waarop Rusland de Oekraïense stad Marioepol van de aardbodem bombardeert een veeg teken. Het Kremlin is op dit moment helemaal niet geïnteresseerd in serieuze gesprekken. Die kunnen bovendien alleen maar afbreuk doen aan de doelen die Poetin zich heeft gesteld en heeft beloofd aan zijn bevolking.

Nieuws

menu