DVHN commentaar I Groningen krijgt unieke kans om strenge voorwaarden te stellen aan mogelijke extra gaswinning

Nu Gazprom de gaskraan naar ons land grotendeels dichtdraait, komt de energievoorziening onder druk te staan. Groningen ziet niets in de extra winning van gas. Maar de provincie krijgt een unieke kans om als dat toch nodig is, strenge eisen en voorwaarden te stellen waar de bevolking van kan profiteren.

Duizenden Groningers protesteerden begin dit jaar in het centrum van Groningen tegen de gaswinning.

Duizenden Groningers protesteerden begin dit jaar in het centrum van Groningen tegen de gaswinning. Foto: archief Corné Sparidaens

Lees meer over
Commentaar

Kan Groningen de rug recht houden nu er steeds meer druk op de provincie wordt uitgeoefend om toe te staan dat er nog één keer een flinke bel gas wordt gewonnen uit het grootste gasveld van West-Europa? Experts denken dat zo’n 10 miljard kuub volstaat om te zorgen dat Nederland er deze winter comfortabel bij zit met goed gevulde gasbergingen. Dan zijn we ook immuun voor de pesterijen van Poetin. Het geeft bovendien een beetje lucht aan het gas slurpende deel van de vaderlandse industrie, dat meer tijd nodig heeft om over te schakelen op duurzame energie.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu