DVHN commentaar I Pak het groeiende probleem van de energiearmoede aan. Groningen geeft het goede voorbeeld

Honderdduizenden huishoudens komen in de problemen door de stijgende energieprijzen. Groningen probeert daar iets aan te doen met een nieuw fonds. Het geld daarvoor komt uit groene stroom die de gemeente zelf laat opwekken.

De energieprijzen zijn hoog en blijven voorlopig hoog. Veel huishoudens komen daardoor in de problemen. De gemeente Groningen probeert daar iets aan te doen.

De energieprijzen zijn hoog en blijven voorlopig hoog. Veel huishoudens komen daardoor in de problemen. De gemeente Groningen probeert daar iets aan te doen. Foto: archief Rob Engelaar

Lees meer over
Commentaar

Van de gehoopte daling van de energieprijzen komt weinig terecht. Ook al negeert Koning Winter West-Europa en lijkt het conflict in Oekraïne weer even gesust, de prijzen blijven stijgen. Aan de pomp worden recordbedragen gevraagd voor benzine en diesel. Deze week piekte de olieprijs voor een vat Brentolie tot boven de 90 dollar. De vraag is zo groot dat de markt die niet meer kan bijbenen. En ook gas blijft structureel duur. Analisten hebben de hoop laten varen dat de energieprijzen op korte termijn dalen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's