DVHN commentaar I Weifelen helpt het kabinet niet. Dat moet niet alleen met geld smijten, maar vooral doorpakken en problemen oplossen

Hoewel het kabinet met miljarden smijt om de koopkracht te stutten en de energierekening te dempen, klinkt er veel kritiek. Die is soms zeer onredelijk. Het ontslaat de regering niet van de plicht door te pakken en te beginnen met het oplossen van lastige problemen met andere betrokkenen. Samenwerking helpt Nederland verder dan polarisatie, klinkt het terecht in de Troonrede.

Koning Willem-Alexander leest op Prinsjesdag de Troonrede voor aan leden van de Eerste en Tweede Kamer in de Koninklijke Schouwburg. Naast hem koningin Maxima. Volgens de vorst brengt samenwerking ons land verder dan polarisatie.

Koning Willem-Alexander leest op Prinsjesdag de Troonrede voor aan leden van de Eerste en Tweede Kamer in de Koninklijke Schouwburg. Naast hem koningin Maxima. Volgens de vorst brengt samenwerking ons land verder dan polarisatie. Foto: ANP/Remko de Waal

Lees meer over
Commentaar

Een rijtoer waarin het boegeroep van boze landgenoten het gejuich van Oranjefans af en toe overstemt is nog even wennen voor Nederland. Koning Willem-Alexander zal mogelijk niet verrast zijn. In de Troonrede signaleert de vorst immers dat mensen het vertrouwen verliezen in het oplossend vermogen van politiek en bestuur. En ook zijn observatie dat steeds meer Nederlanders moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, getuigt van gezonde realiteitszin.