DVHN commentaar | Provincies en gemeenten moeten meer opvangplekken en huisvesting vinden voor uitgeprocedeerde asielzoekers. De woningcrisis gaat nu echt iedereen aan

De opvangcrisis onderstreept vooral dat de woningcrisis iedereen aangaat en het nieuwe kabinet haast moet maken met het zoeken naar oplossingen.

In Amsterdam heeft defensie een deel van het Marineterrein in Amsterdam beschikbaar gesteld als noodopvanglocatie voor evacués uit Afghanistan.

In Amsterdam heeft defensie een deel van het Marineterrein in Amsterdam beschikbaar gesteld als noodopvanglocatie voor evacués uit Afghanistan. Foto: Ramon van Flymen

Lees meer over
Commentaar

Opmerkelijk: er komen circa 1700 Afghanen onze kant op en meteen hebben we te maken met een opvangcrisis. De opvangcapaciteit van het COA staat zelfs zó onder druk dat minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) en staatssecretaris Broekers-Knol (asiel) vorige week provincies en gemeenten opriepen om te helpen bij het vinden van meer opvangplekken en (tijdelijke) huisvesting voor vergunninghouders.