DVHN commentaar | Waar hulpverleners naast de ‘toeslagengezinnen’ hadden moeten gaan staan, werd hen met het uithuisplaatsen van kinderen juist nog veel meer leed aan gedaan

Meer dan met een schadevergoeding zullen de gedupeerde gezinnen – en wij als gehele maatschappij met hen – geholpen zijn bij een sprankje hoop, plannen om deze diepe ellende in de toekomst te voorkomen.

Gedupeerden van de toeslagenaffaire kijken naar de vertoning van de documentaire Alleen tegen de Staat in de Tweede Kamer.

Gedupeerden van de toeslagenaffaire kijken naar de vertoning van de documentaire Alleen tegen de Staat in de Tweede Kamer. Foto: ANP Bart Maat

Lees meer over
Commentaar

De ernst van de ellende als gevolg van de toeslagenaffaire blijft maar groeien. Nu blijkt dat de afgelopen zes jaar ruim 1100 kinderen uit gezinnen die zijn getroffen door de kinderopvangtoeslagenaffaire uit huis zijn geplaatst. Zij mochten vaak jarenlang niet bij hun ouders wonen. Van 2015 tot 2021 ging het om 1115 kinderen. Kil nieuws waar onvoorstelbaar veel leed achter schuilgaat. Dat bovendien louter naar buiten kwam dankzij de oplettendheid van iemand die de website van het CBS bezocht, niet via een officieel persbericht van de overheid.