Commentaar: Wie blijft dansen op de vulkaan moet straks niet zeuren als we weer allemaal thuiszitten

In zijn wekelijkse persconferentie maakte premier Mark Rutte vrijdag bekend dat in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag strengere maatregelen op de loer liggen. Foto: ANP/Bart Maat

De worsteling is groot. De ministers, de burgemeesters en niet te vergeten de deskundigen, allen die een rol spelen bij het beteugelen van het opnieuw oprukkende coronavirus, hebben zichtbaar moeite met het kiezen van de juiste maatregelen. Het is ook geen sinecure. Ondanks het snel toenemende aantal besmettingen is alles erop gericht om het land niet opnieuw op slot te moeten doen. De economische effecten zijn al groot en een tweede lockdown wordt gezien als desastreus.
Lees meer over
Commentaar

In die zin is het logisch dat zo lang mogelijk wordt gestreefd naar maatwerk en dat er nadrukkelijk rekening wordt gehouden met regionale verschillen. Dus alleen stevig ingrijpen in regio’s waar het beslist noodzakelijk is. Vorige week werden daarom voor de Randstad al strengere maatregelen afgekondigd. Nu vallen vanaf zondag ook Groningen en zeven andere regio’s onder een zwaarder regime. Zo moeten onder andere kroegen eerder dicht en mogen op bijeenkomsten, een paar uitzonderingen daargelaten, niet meer dan 50 personen zijn. De maatregelen gelden voor de hele provincie Groningen.

Nieuws

menu