DVHN commentaar | De loopgravenoorlog tussen de NAM en de Staat over onbetaalde rekeningen voor de versterking getuigt van weinig respect voor de Groningers

Het is de zoveelste schandvlek in het gasdossier. De NAM en de Staat liggen op ramkoers over deels onbetaalde rekeningen voor de versterking van huizen en gebouwen in het aardbevingsgebied.

De subsidieregeling voor woningverbetering en -verduurzaming in de aardbevingsregio is zo zwaar overtekend dat een loterij zou moeten bepaling wie wanneer geld krijgt. De provincie Groningen steekt daar samen met Den Haag een stokje voor.

De subsidieregeling voor woningverbetering en -verduurzaming in de aardbevingsregio is zo zwaar overtekend dat een loterij zou moeten bepaling wie wanneer geld krijgt. De provincie Groningen steekt daar samen met Den Haag een stokje voor. Foto: Archief Jan Zeeman

Lees meer over
Commentaar

Nadat de NAM al eerder weigerde nota’s te betalen, die in haar ogen onvoldoende zijn onderbouwd, is het conflict tussen de oliemaatschappij en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) alleen nog maar verder op scherp gezet. De Staat dreigt opnieuw met juridische stappen.