Digitaal bankieren is een nachtmerrie voor velen. Daar moeten de banken snel iets aan doen I DVHN commentaar

Een pinautomaat in Hoogeveen. Veel mensen lukt het niet goed meer om geld uit deze apparaten te halen. Ook zijn de moderne bankapps voor een groeiende groep consumenten te ingewikkeld.

Een pinautomaat in Hoogeveen. Veel mensen lukt het niet goed meer om geld uit deze apparaten te halen. Ook zijn de moderne bankapps voor een groeiende groep consumenten te ingewikkeld. Foto: archief Gerrit Boer

Geen geld kunnen overmaken of uit een pinautomaat halen omdat je de instructies niet begrijpt of niet goed kunt lezen. 2,6 miljoen Nederlanders kunnen niet zelfstandig bankieren. Daar moet snel wat aan gebeuren, vindt De Nederlandsche Bank.
Lees meer over
Commentaar

Een op de zes volwassen Nederlanders kan nauwelijks zelfstandig bankieren. Afrekenen met een betaalpas lukt soms nog wel, maar het gebruik van een mobiele telefoon voor bankzaken of het openen van een nieuwe bankrekening niet. Vierhonderdduizend Nederlanders boven de 18 jaar hebben de moed zelfs helemaal opgegeven en vragen vrienden of familie voor hen geld over te maken of op te nemen. Ze worden vaak geplaagd door gevoelens van woede en schaamte, maar ze kunnen hun bankzaken niet langer zelf regelen. De steeds verdergaande digitalisering van het Nederlandse bankwezen blijkt nare gevolgen te hebben voor een grote groep mensen, leert een rapport van De Nederlandsche Bank. Het schetst een onthutsend beeld van de problemen waar mensen tegenaan lopen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's