DVHN commentaar I Eindelijk weer colleges zonder 1,5 meter afstand. Maar wat doen we met de 1,8 miljoen landgenoten die geen vaccin hebben gehad?

Het einde van de coronamaatregelen lijkt in zicht. Om te beginnen worden eind deze maand het hoger onderwijs en het mbo weer grotendeels genormaliseerd. En vanaf 20 september verdwijnt de 1,5 metermaatregel. Tenminste, als er geen nieuwe grote piek komt, aldus Rutte. Voor een vaccinatieplicht voelt hij niets.

Demissionair premier Mark Rutte tijdens de persconferentie over versoepeling van de coronamaatregelen op 13 augustus. Hij had goed nieuws: het einde van veel maatregelen is eindelijk in zicht.

Demissionair premier Mark Rutte tijdens de persconferentie over versoepeling van de coronamaatregelen op 13 augustus. Hij had goed nieuws: het einde van veel maatregelen is eindelijk in zicht. Foto: ANP/Bart Maat

Lees meer over
Commentaar

Studenten, universiteiten en hogescholen kunnen opgelucht ademhalen. Vanaf eind deze maand is er in grote lijnen weer normaal onderwijs mogelijk. De meeste onderwijsbeperkingen door corona worden opgeheven. Ook mbo’s kunnen weer als vanouds met hun leerlingen aan de slag.

Nieuws

menu