DVHN commentaar | Nederland kan zich opmaken voor een hete herfst. Er dreigt een nieuwe coronagolf, terwijl er steeds minder capaciteit is op de ic's

De zorg piept en kraakt, terwijl een nieuwe coronagolf dreigt. Ziekenhuizen hebben te weinig verpleegkundigen en ic-personeel. Ze staan straks voor uiterst lastige afwegingen.

Verpleegkundigen in het Martiniziekenhuis in Groningen. Veel ziekenhuizen kampen met structurele personeelskrapte. Vooral verplegenden en ic-personeel zijn schaars.

Verpleegkundigen in het Martiniziekenhuis in Groningen. Veel ziekenhuizen kampen met structurele personeelskrapte. Vooral verplegenden en ic-personeel zijn schaars. Foto archief Peter Wassing

Lees meer over
Commentaar

Zo lang niet iedereen is gevaccineerd tegen corona of de ziekte heeft gehad, blijft het spannend of de zorg in ons land niet bezwijkt onder een nieuwe coronagolf. De voortekenen zijn op korte termijn niet gunstig. Er liggen al volop coronapatiënten op de verpleegafdelingen en de ic’s terwijl de echte herfstpiek nog moet komen. Tot overmaat van ramp lijkt de effectiviteit van de vaccins na verloop van tijd af te nemen.