DVHN commentaar | Groningers moeten elkaar als een stel hongerige bedelaars bevechten om een paar centen. En nog blij zijn toe. Pijnlijk en ronduit vernederend

3,5 uur in de rij zonder dat je zeker weet dat je het geld dat je aanvraagt krijgt? In een beschaafd, rijk land als het onze zou er gewoon genoeg budget moeten zijn voor alle mensen die aanspraak kunnen maken op een tegemoetkomingsregeling.

In de wachtrij bij het gemeentehuis van Winsum.

In de wachtrij bij het gemeentehuis van Winsum. Foto: Jan Willem van Vliet

Lees meer over
Commentaar

Mensonterende toestanden in Groningen gisteren. Terwijl de nieuwe ministers en staatssecretarissen zich met gestreken smoeltjes lieten fotograferen op het bordes, stonden lange rijen ouderen blauwbekkend te wachten voor het gemeentehuis in Winsum, Siddeburen, Hoogezand en Scheemda. Tot soms wel 3,5 uur lang. Waarom? Omdat ze hopen kans te maken op een beetje klusgeld van de overheid. Maximaal 10.000 euro voor een nieuwe keuken, badkamer of bijvoorbeeld een paar zonnepanelen op het dak. Alles wat kan gelden als ‘verbetering’ of ‘verduurzaming’ van je woning. Wie wil dat nou niet?

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

Meest gelezen

menu