Er zijn lichtpuntjes in het onderwijs. Maar niet veel en daar moet snel iets aan worden gedaan I DVHN commentaar

Op de basisschool in Usquert deden leerlingen uit groep 7 enkele jaren geleden mee aan een cursus programmeren. Er zijn meer gepassioneerde meesters en juffen nodig om onze kinderen een kickstart te geven.

Op de basisschool in Usquert deden leerlingen uit groep 7 enkele jaren geleden mee aan een cursus programmeren. Er zijn meer gepassioneerde meesters en juffen nodig om onze kinderen een kickstart te geven. Foto: archief DvhN

Er is nog steeds veel mis in het onderwijs in Nederland, blijkt uit het nieuwe rapport van de onderwijsinspectie. Veel leerlingen halen het vereiste basisniveau niet. Om daar iets aan te doen, zijn er structureel meer leraren nodig. Zorg dan ook dat die er komen.
Lees meer over
Commentaar

De rapporten over de staat van het Nederlandse onderwijs van de inspectie zijn niet per se aangename lectuur. Al jaren waarschuwt de dienst voor het afglijden van het onderwijs in ons land. Basisvaardigheden op het gebied van lezen, schrijven en rekenen kachelen achteruit, terwijl de ongelijkheid tussen leerlingen toeneemt. De prestaties van Nederlandse leerlingen dalen al twintig jaar op een rij, somberde de onderwijsinspectie enkele jaren geleden.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's