DVHN Commentaar | Geld was belangrijker dan veiligheid van Groningers blijkt uit de parlementaire enquête. Gaat dat nu weer spelen?

Geld was belangrijker dan de veiligheid van de Groningers. Dat is duidelijk naar voren gekomen in de drieëntwintig openbare verhoren die de parlementaire enquêtecommissie gaswinning in Groningen tot nu toe heeft gehouden.

 (VLNR) Anne Kuik (CDA), Stieneke van der Graaf (Christenunie), Judith Tielen (VVD), Tom van der Lee (Groenlinks), Barbara Kathmann (Pvda), Peter Kwint (SP) en Hulya Kat (D66) in de Enquetezaal van de Tweede Kamer tijdens de hervatting van de openbare verhoren van de parlementaire enquetecommissie aardgaswinning Groningen. De commissie onderzoekt de jarenlange gasboringen in de provincie.

(VLNR) Anne Kuik (CDA), Stieneke van der Graaf (Christenunie), Judith Tielen (VVD), Tom van der Lee (Groenlinks), Barbara Kathmann (Pvda), Peter Kwint (SP) en Hulya Kat (D66) in de Enquetezaal van de Tweede Kamer tijdens de hervatting van de openbare verhoren van de parlementaire enquetecommissie aardgaswinning Groningen. De commissie onderzoekt de jarenlange gasboringen in de provincie. Foto: Bart Maat

Lees meer over
Commentaar
Gaswinning

Het is te hopen dat de bewindslieden nu hun rug recht houden. Ze hebben beloofd de aardgaswinning stop te zetten. Maar vanwege de hoge gasprijs worden er weer begerige blikken geworpen op het Groningse gas.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu