DVHN commentaar | Woningen uit de fabriek? Creëer daar maar eens een prettige, waardevolle wijk mee. Laat tempo en getallen niet alléén leidend zijn bij de bouw van al die nieuwe woningen

Er moeten een hoop nieuwe woningen bij, alleen al 20.000 in de stad Groningen. Laten we ervoor zorgen dat dat ook goede woningen worden.

Impressie nieuwbouwproject Sluispoort in Meerstad, een van longlist genomineerden voor de Groninger Architectuurprijs 2021.

Impressie nieuwbouwproject Sluispoort in Meerstad, een van longlist genomineerden voor de Groninger Architectuurprijs 2021. Foto: Pandomo Makelaars

Lees meer over
Commentaar

Bouwen, bouwen, en liefst snel een beetje. Er moeten binnen afzienbare tijd een hoop nieuwe woningen worden gerealiseerd. Alleen al voor de stad Groningen gaat het om pakweg 20.000 woningen. Gezien de hoge nood is het verleidelijk om in te zetten op massaproductie, woningen uit de fabriek. Maar creëer daar maar eens een prettige, waardevolle wijk mee, gemengd en groen, met voorzieningen op loopafstand – en nog betaalbaar ook. En hoe overtuig je de markt om daar een uitdaging in te zien?