DVHN commentaar | Zelf groene waterstof maken is dure maar moedige stap, anders ruilen we Russisch gas voor dubieuze waterstof uit Saudi-Arabië

Regering en Kamer willen van Nederland een belangrijk waterstofland maken om minder afhankelijk te zijn van Russisch en Gronings gas. Een kostbare stap in de goede richting, want we moeten niet afhankelijk worden van energie uit landen met een twijfelachtige reputatie.

Minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) in debat met leden van de commissie Economische Zaken en Klimaat over de waterstofstrategie van Nederland.

Minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) in debat met leden van de commissie Economische Zaken en Klimaat over de waterstofstrategie van Nederland. Foto: Bart Maat

Lees meer over
Commentaar

Krijgen we in plaats van Russisch gas dubieuze waterstof uit Saudi-Arabië? En is het wel verantwoord miljarden euro’s belastinggeld in een onzeker waterstofavontuur te steken? Er zitten nogal wat haken en ogen aan de groene waterstofdroom van kabinet en regeringspartijen VVD en D66, bleek woensdag tijdens een Kamerdebat.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu