DVHN commentaar | Zelf groene waterstof maken is dure maar moedige stap, anders ruilen we Russisch gas voor dubieuze waterstof uit Saudi-Arabië

Regering en Kamer willen van Nederland een belangrijk waterstofland maken om minder afhankelijk te zijn van Russisch en Gronings gas. Een kostbare stap in de goede richting, want we moeten niet afhankelijk worden van energie uit landen met een twijfelachtige reputatie.

Minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) in debat met leden van de commissie Economische Zaken en Klimaat over de waterstofstrategie van Nederland.

Minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) in debat met leden van de commissie Economische Zaken en Klimaat over de waterstofstrategie van Nederland. Foto: Bart Maat

Lees meer over
Commentaar

Krijgen we in plaats van Russisch gas dubieuze waterstof uit Saudi-Arabië? En is het wel verantwoord miljarden euro’s belastinggeld in een onzeker waterstofavontuur te steken? Er zitten nogal wat haken en ogen aan de groene waterstofdroom van kabinet en regeringspartijen VVD en D66, bleek woensdag tijdens een Kamerdebat.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's