Commentaar: Hardere corona-aanpak komt steeds dichterbij

Premier Mark Rutte blijft in persconferenties hameren op de eigen verantwoordelijkheid van Nederlanders om het virus in te dammen.

Premier Mark Rutte blijft in persconferenties hameren op de eigen verantwoordelijkheid van Nederlanders om het virus in te dammen. Foto: ANP/Remko de Waal

Premier Mark Rutte blijft in persconferenties en in de Tweede Kamer hameren op de eigen verantwoordelijkheid van Nederlanders om zich aan de gedragsregels te houden, om zo het coronavirus in toom te houden. Het heeft er alle schijn van dat dat te vrijblijvend is, en dat het kabinet zich zeer binnenkort gedwongen zal zien met strengere maatregelen te komen. Het aantal besmettingen blijft snel stijgen en het aantal ziekenhuisopnames begint ook al hoger te worden.
Lees meer over
Commentaar

Het RIVM verklaarde half Nederland waaronder de provincie Groningen gisteren tot ‘zorgelijk’ gebied. Dat betekent volgens de richtlijnen die het kabinet vorige week aankondigde dat dan ook in Groningen de horeca ‘s avonds eerder dicht moet en er bij groepsbijeenkomsten niet meer dan vijftig mensen aanwezig mogen zijn. Burgemeester Koen Schuiling liet alleen meteen weten daar nog niet voor te voelen. Hij blijft hopen dat een beroep doen op het gezonde verstand van de bevolking genoeg is.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's