DVHN commentaar | Overheden schuiven asielzoekers als hete aardappel door naar anderen en gemeenten in Groningen die wel verantwoordelijkheid nemen worden in de steek gelaten

De Spar in Zoutkamp, waar vaak asielzoekers uit de opvang winkelen. Mensen van de marechaussee en boa's houden twee mannen aan die op heterdaad zijn betrapt in de winkel.

De Spar in Zoutkamp, waar vaak asielzoekers uit de opvang winkelen. Mensen van de marechaussee en boa's houden twee mannen aan die op heterdaad zijn betrapt in de winkel. Foto: Anjo de Haan

Het geduld van gemeenten en burgers van Noord-Nederland die wél hun verantwoordelijkheid nemen voor de opvang van asielzoekers wordt wel erg op de proef gesteld.
Lees meer over
Commentaar

De politie had het zaterdag te druk om twee asielzoekers die bier hadden gestolen in de supermarkt op te halen in Zoutkamp, dus namen twee marechaussees die toevallig in het dorp waren de jongemannen maar mee. Bewoners die zich onveiliger voelen sinds twee weken geleden de noodopvang voor vluchtelingen tegenover de kazerne is geopend, vrezen dat dorpsbewoners hierdoor voor eigen rechter gaan spelen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's