DVHN commentaar | Klimaatrapport-moe? Laten we net zo massaal opkomen voor ons klimaat als dat we de gruwelijkheden van het Russische regime afkeuren

Klimaatverandering staat nergens los van. De door de mens veroorzaakte klimaatverandering en de aanval op Oekraïne hebben dezelfde wortels, werd tijdens de besprekingen over het nieuwste VN-klimaatrapport gezegd.

Klimaatonderzoeker Gert-Jan Nabuurs geeft een toelichting op het nieuwste IPCC-rapport.

Klimaatonderzoeker Gert-Jan Nabuurs geeft een toelichting op het nieuwste IPCC-rapport. Foto: ANP/Bas Czerwinski

Lees meer over
Commentaar

Terwijl in Boetsja de lijken op straat liggen en Zelenski voor het eerste nadrukkelijk spreekt van genocide, luidt ook het klimaatpanel van de VN, het IPCC, weer eens de noodklok. Na oeverloos online overleg en daardoor ietwat verlaat verscheen gisteren het nieuwste IPCC-rapport, het laatste in een reeks van drie. Hierna zal het een tijdje rustig blijven, want het IPCC komt eens in de zeven à acht jaar met zo’n drietal rapporten, die de basis vormen voor al het klimaatbeleid van regeringen wereldwijd.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu