Niet Den Haag, maar de provincies zijn aan zet. Hoe gaan zij straks het stikstofprobleem vlottrekken? I DVHN commentaar

Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) en Eurocommissaris Frans Timmermans voorafgaand aan een ontmoeting in de Tweede Kamer onlangs.

Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) en Eurocommissaris Frans Timmermans voorafgaand aan een ontmoeting in de Tweede Kamer onlangs. Foto: archief ANP/Robin van Lonkhuijsen

Brussel komt met scherpere klimaatwetgeving, terwijl de coalitie in Den Haag ook sleutelt aan nieuwe maatregelen om te zorgen dat de klimaatdoelen niet uit het zicht verdwijnen. Het zijn in Nederland nu echter de provincies die aan zet zijn in het stikstofdossier. Hebben zij wel genoeg draagvlak?
Lees meer over
Commentaar

Terwijl in Brussel met veel fanfare wordt aangekondigd dat het Europees Parlement de klimaatwetten flink aanscherpt - waardoor niet alleen vervuilende bedrijven, maar ook de burger straks de portemonnee moet trekken - dreigt in Den Haag het Landbouwakkoord in zwaar weer terecht te komen. De partijen steggelen al tijden met elkaar over een duurzamere toekomst voor de landbouwsector. Ondanks intensieve sessies komen ze niet nader tot elkaar. We draaien rondjes met elkaar, dit heeft geen zin, moppert boerenvoorman Sjaak van der Tak.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's