DVHN commentaar I Het onbeschofte en intimiderende gedrag van Forum-politici is geen toeval maar opzet. Links laten liggen of juist aanpakken?

De bedreiging van een D66-Kamerlid door een collega van Forum voor Democratie was deze week een dieptepunt in de Tweede Kamer. Helpt een gesprek over de omgangsvormen, of moeten partijen zoals het Forum harder worden aangepakt?

Thierry Baudet (FvD) beschouwt provoceren en polariseren als prima manieren om zijn politieke doelen te bereiken.

Thierry Baudet (FvD) beschouwt provoceren en polariseren als prima manieren om zijn politieke doelen te bereiken. Foto: archief ANP/ Jerry Lampen

Lees meer over
Commentaar

Of het nu minderheden zijn, onze vorst, journalisten of gewoon politieke tegenstanders: niemand ontkomt tegenwoordig aan de toorn van het Forum voor Democratie. Met als voorlopig dieptepunt deze week de bedreiging van een Forum-Kamerlid aan het adres van een D66-collega tijdens een debat. ‘Uw tijd komt nog wel, want er komen tribunalen’, kreeg D66’er Sjoerdsma te horen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu