DVHN commentaar | Woorden en omgangsvormen doen er wel degelijk toe. Goed dus dat er eindelijk paal en perk wordt gesteld aan kwetsende tirades in de Tweede Kamer

Extreme standpunten binnen de Tweede Kamer moeten opeens weersproken worden. Is dit het nieuwe elan dat Rutte IV belooft?

Kamervoorzitter Vera Bergkamp tijdens het debat in de Tweede Kamer over de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Kamervoorzitter Vera Bergkamp tijdens het debat in de Tweede Kamer over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Foto: ANP/Bart Maat

Lees meer over
Commentaar

Het nieuwe kabinet Rutte IV beloofde nieuw elan, maar tijdens de presentatie van haar plannen aan de Tweede Kamer, afgelopen week, leek de bestuurscultuur nog niet wezenlijk veranderd. Kritische vragen vanuit de oppositie, over de extra miljoenen voor het klimaat, over de pensioenen en de bezuinigingen op de jeugdzorg, ketsten als vanouds op premier Mark Rutte af. Het kabinet moet haar plannen eerst maar eens uitwerken, was steeds zijn antwoord, daarna spreken we wel weer verder.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu