Onvoldoende asielopvang, dus weer buitenslapers in Ter Apel I DVHN commentaar

Honderden asielzoekers sliepen afgelopen zomer buiten voor de poort bij het aanmeldcentrum in Ter Apel, bij gebrek aan opvangcapaciteit. Binnenkort worden de eerste buitenslapers hier weer verwacht.

Honderden asielzoekers sliepen afgelopen zomer buiten voor de poort bij het aanmeldcentrum in Ter Apel, bij gebrek aan opvangcapaciteit. Binnenkort worden de eerste buitenslapers hier weer verwacht. Foto: archief ANP/Vincent Jannick

De oplossing voor het asielvraagstuk kan alleen in Europees verband worden gevonden. Tot die tijd moet Nederland zorgen voor voldoende opvang, maar dat lukt nog steeds niet. Dus dreigt een nieuwe crisis bij de opvang van asielzoekers en immigranten.
Lees meer over
Commentaar

Het lijkt een kwestie van weken of zelfs dagen voor de eerste buitenslapers weer hun tentjes opzetten bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Alle seinen voor de opvang van asielzoekers en immigranten in ons land staan wederom op rood, nog geen jaar na de opvangcrisis in 2022. Die leidde tot een storm van kritiek op de regering. Nieuwe prognoses leren dat het kabinet dit jaar een record aantal asielzoekers verwacht: dik 67.000 in plaats van de aanvankelijk begrootte 50.000. En of dat nog niet genoeg is, wordt er ook een nieuwe exodus verwacht uit Oekraine, waar de oorlog het tweede jaar is ingegaan.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's