DVHN commentaar | Is het tijd om de prikbus in te zetten? GGD's moeten niet rustig achterover leunen en verwachten dat genoeg mensen zich laten vaccineren tegen coronavirus

De opkomst bij de coronavaccinaties in Noord-Nederland is minder hoog dan verwacht. Het ziet ernaar uit dat het tempo waarin mensen geprikt worden, eruit is. Volgens de GGD’s is het nog te vroeg om alarmbellen te laten rinkelen. Zij willen er nog niet aan dat het benodigde percentage van 85 procent voor de beoogde groepsimmuniteit, onder druk staat.

Een vaccinatie wordt gezet in een mobiele vaccinatiebus in Volendam.

Een vaccinatie wordt gezet in een mobiele vaccinatiebus in Volendam. ANP RAMON VAN FLYMEN

Lees meer over
Commentaar

Dat het Noorden in de pas loopt met het landelijke gemiddelde is allerminst reden om rustig achterover te leunen. Het betekent dat in onze regio gebieden zijn waar de percentages hoger, maar ook beduidend lager liggen. Dat is zorgelijk. Kennelijk lukt het onvoldoende om mensen bijvoorbeeld in delen van Oost-Groningen ervan te overtuigen dat een coronavaccinatie onze bewegingsvrijheid aanzienlijk vergroot. De behoefte aan een samenleving waarin beschermende maatregelen zonder grote gezondheidsrisico’s kunnen worden versoepeld, is groot. Desondanks is het zo dat er mensen zijn die nog een laatste zetje nodig hebben.

Nieuws

menu