Van de hoofdredactie I Slachtoffers toeslagenaffaire, Groningers met aardbevingsschade en vluchtelingen in Ter Apel hebben allemaal dezelfde vraag: waarom gebeurt er niets? De overheid faalt

Het was toch een mooi staaltje van krachtdadigheid, vier weken geleden. Het kabinet riep de schrijnende situatie rond het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel uit tot nationale crisis. Dat schept verwachtingen.

Asielzoekers slapen buiten in Ter Apel. Mede door de gebrekkige doorstroming van statushouders zijn de azc's in Nederland overvol.

Asielzoekers slapen buiten in Ter Apel. Mede door de gebrekkige doorstroming van statushouders zijn de azc's in Nederland overvol. Foto: ANP

Lees meer over
Commentaar

Vier weken later concludeerde onze verslaggeefster Maaike Borst dat we nog geen steek verder zijn. Ze keerde boos en ontdaan terug uit de asielhoofdstad van Nederland. Nog een graadje meer boos en ontdaan danvier weken geleden, toen ze er een hele week verbleef.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu