DVHN commentaar | Heel mooi dat iedereen naar de universiteit wil, maar er is behoefte aan praktisch ingesteld (zorg)personeel

Terwijl voor veel mensen de vakantie in volle gang is, begint over precies een maand het nieuwe studiejaar. Alvorens alle studenten in de banken zijn aangeschoven duurt weliswaar langer, maar juridisch en administratief is het per 1 september zover.

                
Straks stromen de collegezalen van de universiteit weer vol, maar voor mbo- en hbo-opleidingen neemt de belangstelling van studenten af.

Straks stromen de collegezalen van de universiteit weer vol, maar voor mbo- en hbo-opleidingen neemt de belangstelling van studenten af. Foto: Corne Sparidaens

Lees meer over
Commentaar

Vooruitlopend hebben verschillende instituten onlangs voorlopige cijfers over de aanmeldingen van studenten naar buiten gebracht. Opvallend zijn die voor het hoger beroepsonderwijs. Volgens de Vereniging Hogescholen is het aantal aanmeldingen voor bacheloropleidingen beduidend lager dan voorgaande jaren. De vooraanmeldingen voor universiteiten zouden daarentegen juist harder zijn gestegen.

Nieuws

menu