Voetbalgeweld vraagt om een gerichte aanpak | DVHN commentaar

Supporter bestormd het veld tijdens de Nederlandse eredivisie wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax in het Euroborg stadion op 14 mei 2023 in Groningen, Nederland.

Supporter bestormd het veld tijdens de Nederlandse eredivisie wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax in het Euroborg stadion op 14 mei 2023 in Groningen, Nederland. Foto: Cor Lasker

De gestaakte wedstrijd tussen Groningen en Ajax afgelopen zondag maakt duidelijk dat het ontwrichtende voetbalgeweld na vijftig jaar nog steeds niet is bedwongen. Het wordt tijd de focus te richten op de kleine groep die het voetbal in zijn greep houdt.
Lees meer over
Commentaar

Feyenoord, gisteren in Rotterdam uitbundig gehuldigd als de nieuwe landskampioen, was in mei 1974 betrokken bij het eerste grootschalige supportersgeweld in ons land. Hooligans van de toenmalige tegenstander Tottenham Hotspur in de UEFA-cupfinale zetten De Kuip en Rotterdam op stelten. Het was volgens de autoriteiten een wonder dat er geen slachtoffers vielen. Eindelijk begreep Nederland wat de Engelsen bedoelden met de uitdrukking ‘voetbal is oorlog’.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's