Voetbalvandalen moet je raken in de portemonnee | DVHN commentaar

FC Groningen-supporters balen nadat de wedstrijd is gestaakt tijdens de Nederlandse eredivisiewedstrijd tussen FC Groningen en NEC .

FC Groningen-supporters balen nadat de wedstrijd is gestaakt tijdens de Nederlandse eredivisiewedstrijd tussen FC Groningen en NEC . Foto: ANP/Cor Lasker

Op het veld liepen de gemoederen met negen gele kaarten en een hele rits opstootjes tijdens de bekerwedstrijd Ajax-PSV zondag al hoog op. Toen de Eindhovenaren na een iets beter genomen reeks penalty’s een feestje vierden in de catacomben van de Rotterdamse Kuip, ging het in een deel van het stadion helemaal mis.
Lees meer over
Commentaar

Tijdens de aftocht richtten gefrustreerde Ajax-supporters vernielingen aan. Toiletten werden afgebroken, stoeltjes kapotgemaakt op het naastgelegen treinstation werd veel schade aangericht. Aan het wangedrag van zogenaamde supporters, in dit geval die van Ajax, lijkt maar geen einde te komen. Het betaald voetbal anno 2023 wordt gekaapt door vandalen die door het lint gaan, helemaal als er wordt verloren. Het wangedrag is een serieuze bedreiging voor de bedrijfstak. Het beeld van onverlaten die vuurwerk op het veld gooien en spelers en scheidsrechters bekogelen met bier en voorwerpen, is niet om aan te zien. Om maar te zwijgen over het incident met een FC Groningen-speler die een klap krijgt van een eigen ‘supporter’. Thuis blijven wordt ineens een optie.

Biergooier

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's