Wangedrag rond voetbal kan veel beter aangepakt worden. Maar dan moeten supporters de overheid wel helpen | DVHN Commentaar

Al sinds 2009 verlopen de wedstrijden van Ajax tegen Feyenoord zonder uitpubliek. Een probaat, maar tegelijkertijd wel erg rigoureus middel om onlusten in en om stadions te voorkomen. Tot nog toe was de ‘klassieker’ een uitzondering in Nederland. Voetballiefhebbers vrezen dat dat misschien verandert.

Een leeg uitvak, met protestspandoek, in het Abe Lenstrastadion tijdens de derby SC Heerenveen-FC Groningen zondagmiddag.

Een leeg uitvak, met protestspandoek, in het Abe Lenstrastadion tijdens de derby SC Heerenveen-FC Groningen zondagmiddag. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Lees meer over
Commentaar

Burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen besloot dat er geen 1200, maar slechts 600 uitsupporters welkom waren bij de derby SC Heerenveen-FC Groningen van gisteren. Dat zou nodig zijn met het oog op de veiligheid. Van der Zwans besluit kwam alleen dermate last minute dat er al wel 1200 kaarten verkocht waren. De woedende Groningenfans besloten dan maar helemaal niet naar de wedstrijd te komen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's