DVHN Commentaar | Gaswinning in Groningen moet je niet platslaan tot een ja-of-nee-referendum. Zeker niet als je allang een uitstekend onderbouwd 'nee' hebt gekregen

Er zijn ideeën die op het eerste gehoor redelijk lijken, maar dat bij nadere bestudering helemaal niet zijn. Het organiseren van een referendum in Groningen over de vraag of het gasveld al of niet heropend moet, valt in die categorie.

Verhoren van start die 'ontwrichting' door gaswinning laten zien

Verhoren van start die 'ontwrichting' door gaswinning laten zien ANP

De suggestie kwam tijdens de eerste dag van de Algemene Beschouwingen, het belangrijkste politieke debat van het jaar over de plannen van het kabinet. Boren naar Gronings gas is daar geen onderdeel van, zoals staatssecretaris Hans Vijlbrief onlangs in een opiniebijdrage in deze krant benadrukte. Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) blijft op zijn beurt herhalen dat boren in Groningen onveilig is; de kans dat extra gaswinning leidt tot gewonden of doden bij een volgende beving, is te groot.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu