Minstens twee à drie keer per week klaarkomen, een extra spoor bij Emmen-Zuid is zinloos en hoezo is contant geld niet meer van deze tijd? Lees hier de 7 leukste lezersbrieven van de afgelopen week

Pijn bij de prostaat. Foto: Shutterstock

Prostaatkanker, in de file staan en kleinere flessen drank, maar wel voor dezelfde prijs als de grote. Onze lezers hebben overal wel een mening over. Hieronder een selectie van de leukste lezersbrieven van de afgelopen week.

Zorg voor minstens twee à drie keer per week een orgasme

Opeens is Louis van Gaal op een andere wijze in het nieuws dan normaal: hij heeft een agressieve vorm van prostaatkanker. Het is goed dat deze ziekte eens in het nieuws verschijnt. Prostaatkanker kan ontstaan doordat het erfelijk is, maar volgens mij is de grote boosdoener een verkeerde levenswijze. Denk dus niet dat er niets tegen te doen valt.

Wat kan men er tegen doen? In mijn ogen ontzettend veel: 1) een goed veganistische voedingswijze, veel pompoenpitten eten; 2) op een uitstekende wijze voor de prostaat zorgen door massage. Dit kan gebeuren via de anus. (Zorg altijd voor een hele korte nagel wanneer dit met een vinger gebeurt.) Verder via het perineum, via de buitenkant dus; 3) zorg ervoor dat je minstens twee à drie keer per week een orgasme krijgt, door veel plezier in het bed te hebben bijvoorbeeld. Problemen met de prostaat kan impotentie tot gevolg hebben; 4) via de geestelijk/spirituele weg; 5) minder fietsen.

Veel te veel fietsen, en vooral op een verkeerde zadel, heeft geen goede uitwerking op de prostaat. Ik raad iedere man aan, vooral wanneer hij ouder is dan 40 jaar, om één keer per jaar zijn Prostaat Specifiek Antigeen-waarde te laten onderzoeken. Deze waarde wordt hoger, wanneer er met de prostaat iets niet in orde is.

Groningen, Folkert Sierts

Eindelijk, de VVD is om wat stikstof betreft

Eindelijk, de VVD is om. „Wij willen een realistischer aanpak, die ook meer is gebaseerd op metingen en feiten”, zegt Willemien Meeuwissen over het stikstofbeleid in Drenthe (‘ Maat is vol bij Drentse VVD over stikstofbeleid ’, DvhN , 05-04). Dat was wel anders toen Melanie Schultz van Haegen in 2017 poseerde bij het bordje waarmee we 130 km mochten rijden op de snelweg. Ze was er best trots op, en het was geen straf om dat in verkiezingstijd door te mogen voeren. Het was een ‘historische stap vooruit’.

Toen gaven de metingen en de feiten al jaren aan dat dit slecht was voor het milieu. Als de VVD nu de metingen en de feiten onder ogen gaat zien van het IPCC over de opwarming van de aarde, en van de WHO die constateert dat 99 procent van alle mensen op aarde lucht inademt die te veel verontreinigde stoffen bevat (beide artikelen in dezelfde krant), dan kunnen we opnieuw historische stappen vooruit zetten, waar ook onze kinderen en kleinkinderen wel bij varen.

Assen, Johannes Sijbom

Als vanouds in de file

‘Files terug van weggeweest’, lees ik in de krant. Met het wegvallen van het corona-thuiswerkadvies zijn we weer terug bij af. Al decennia lang wordt er getracht de files terug te brengen door meer flexibel en meer thuis te werken. Al die jaren is dat niet gelukt. De coronapandemie dwong het af en liet zien dat het wél kan. Het is voor mij onbegrijpelijk dat de regering de afgelopen twee jaar niet heeft aangegrepen om het thuiswerken meer wettelijk te regelen.

Veel beroepsgroepen zijn er de afgelopen periode aan gewend geraakt. Je moet het ijzer smeden als het heet is en dit was hét moment geweest om thuiswerken formeel te regelen. Helaas, de regering doet er feitelijk niks mee (ja, een halfzacht advies) en dus staan we weer als vanouds in de file. Denk eens na hoeveel geld het zou hebben bespaard, hoeveel kilometer snelweg er níet zou hoeven worden aangelegd, als we zouden blijven thuiswerken of flexibel/nomadisch zouden blijven werken. Gemiste kans.

Zandeweer, Goos Gosling Slotegraaf

Toegang tot contant geld moet blijven bestaan

Graag wil ik een reactie geven op het artikel ‘Toegang tot contant geld moet wel blijven bestaan’, ( DvhN , 31-03). Het is erg belangrijk én de taak van de overheid dat zij zich inzet om de steeds dwingender roep om contant geld af te schaffen, een halt toe te roepen. Ik en velen met mij vinden het belangrijk dat contant geld beschikbaar blijft. Dikwijls is de berichtgeving hierover zeer suggestief. De banken sluiten kantoren zogenaamd omdat de klanten er niet meer komen. Ze vergeten dan dat ze de klanten er doelbewust uitgewerkt hebben. Voor steeds minder zaken kon men er terecht en als je nog niet meedeed met het internetbankieren werd je actief gestalkt om daar vooral wel mee beginnen.

Hetzelfde gebeurt met contant betalen. Er zijn steeds meer winkels/situaties waar je uitsluitend met pin kunt betalen. In steeds meer wijken en dorpen zijn helemaal geen pinautomaten meer te vinden. En dat is niet omdat men niet meer wil pinnen. Bij pinautomaten staan de hele dag door mensen van alle leeftijden te pinnen. Ook zie ik in de winkels veel mensen contant betalen. Er staan rijen bij de kassa’s waar je nog met geld kunt betalen, terwijl er lege zelfscankassa’s naast staan. Dus laat men stoppen met dat doelbewust propageren dat contant geld niet meer van deze tijd is. Ook in Spanje is inmiddels aan de bel getrokken over het verdwijnen van bovengenoemde voorzieningen. Ook daar heeft de overheid ingegrepen. Bovendien: regelmatig valt de stroom uit!

Zwolle, D. Veninga

Energieprijsstijging dempen is dom

Een prachtige Duitse studie naar de economische gevolgen van een importstop van Russische energiedragers laat zien dat dat voor Duitsland heel erg mee valt. Slechts een krimp van een half tot maximaal drie procent en dat terwijl Duitsland veel afhankelijker is van de import van Russisch gas dan Nederland. Die studie laat ook zien dat het heel dom is om de prijsstijging van energie te dempen. Dat vertraagt alleen maar de aanpassing. Het remt de energiebezuiniging en het remt het ontwikkelen van alternatieven als LNG.

Ongelukkigerwijze is dat precies wat Nederland doet: dempen door de benzine- en dieselaccijnzen en de energiebelasting te verlagen. Ook laat de studie zien dat het het beste is om Poetin ons zo snel mogelijk te laten afsluiten. Dan kan de zomer gebruikt worden om de noodzakelijke structurele aanpassingen in de economie in gang te zetten met zo min mogelijk schade.

Groningen, Dr. Jan Oosterhaven (emeritus hoogleraar economie, RUG)

Extra spoor Emmen-Zuid is zinloos miljoenenproject

In de krant van vandaag staat dat dankzij de opening van een tweede spoor bij Emmen-Zuid reizigers voortaan drie minuten sneller reizen dan voorheen (‘ Extra spoor bij Emmen op 11 april officieel open ’, DvhN , 07-04). Dat geldt niet voor de reizigers die vanuit Zwolle uitstappen in Emmen-Zuid. Die kunnen voortaan niet meer rechtstreeks naar hun auto of fiets lopen, maar moeten voortaan een omweg door een (onbeveiligde) tunnel maken.

Wie geen gebruik van de trap kan maken, moet rekening houden met een wandeling van bijna vijfhonderd meter naar de auto. Dus voortaan niet drie minuten minder reistijd, maar zeker drie minuten meer! Voorts staat er dat (dankzij het tweede spoor) voortaan in de spits vier treinen per uur ingezet kunnen worden. Maar dat gebeurt toch al jarenlang, ook zonder het tweede spoor! Daar was het tweede spoor dus ook niet voor nodig. Kortom, het tweede spoor is een zinloos miljoenenproject, dat voor uitstappende reizigers alleen maar nadelen kent.

Emmen, Herman Posthumus


Proost!

In het artikel over drankenverkoper Lucas Bols (‘ De bartender is onze influencer avant la lettre ’, DvhN , 04-04) wordt aan ceo Van Doorne de vraag gesteld hoe hij de beurskoers gaat opkrikken en of de klant meer gaat betalen. Als dagelijkse gebruiker van Bols weet ik het antwoord al enige tijd. Vorig jaar is Bols gestopt met de 1 liter flesverpakking van zijn Corenwyn (6 jaar gerijpt). Daarvoor in de plaats kwam de fles met een inhoud van 70 cl. Echter de prijs bleef gelijk, wat een verhoging betekent van zeker 30 procent. Proost!

Smilde, W. Bos

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu