Meelachen met Johan Derksen, verschillende Henny Vrienten-foto's en het teken Z is een half hakenkruis. Lees hier de 7 leukste lezersbrieven van de afgelopen week

Foto: ANP/Sander Koning

Johan Derksen, het beroepsverbod van een ex-kinderpsychiater en het teken Z. Onze lezers hebben overal wel een mening over. Hieronder een selectie van de leukste lezersbrieven van de afgelopen week.

Derksen

Het is afschuwelijk wat Johan Derksen gezegd heeft bij Vandaag Inside. Minstens zo kwalijk is dat de presentatoren in schaterlachen uitbarsten en het wel vermakelijk vinden. En dan zit er een aantal vrouwen bij die maar wat meelachen. Massaal opstappen had karakter getoond. Gelukkig lees ik op Nu.nl dat het openbaar Ministerie de uitspraken van Derksen gaat onderzoeken. Ik zou haast zeggen, ga het geheel van de commerciële omroepen onderzoeken. Na De Mol is dit de volgende afschuwelijke zaak.

Westerbork, Geert Klaassen

En China dan?

Aan de zeer terechte brief van de heer Renzulli in de zaterdagkrant (‘Tijd voor introspectie?’, DvhN , 23-04) zou ik graag het volgende willen toevoegen: al jaren onderdrukt China het destijds autonome Tibet, en geen geluid daarover in het Westen... En wat van Taiwan? Alweer China... Soedan, met al minstens 40 jaar honger, oorlog en ellende, of ook in Afrika bijvoorbeeld Zaïre, waar ook van alles mis is en zo zijn er vele plekken van ellende in de wereld waar het Westen de ogen voor sluit. De VN en allerlei andere organisaties sluiten allen de oogjes en de ellende en corruptie gaan dus gewoon door...

Groningen, R.Westenborg

AOW-er steelt bij supermarkt!

Nederland in rep en roer nu een AOW-er bij een supermarkt heeft gestolen voor een klein bedrag en er met een reprimande mee weg komt. Wanneer de koppeling van minimumloon en AOW door de Tweede Kamer wordt tenietgedaan denk ik dat het tijd is dat we - als gepensioneerden - de Kamer ook een reprimande uitdelen. Veel gepensioneerden hebben alleen een AOW en verder geen aanvulling van een pensioen. We willen toch niet dat meer AOW-ers gaan stelen omdat het anders niet lukt om rond te komen? Laat de koppeling in stand en niet alleen voor de AOW maar ook voor de Bijstand.

Groningen, R.J. Kooi

Waarom kreeg ex-kinderpsychiater niet eerder een beroepsverbod?

Ex-kinderpsychiater Piet Hein T. staat nog steeds ingeschreven als arts. Vanwege herhaling van zijn gedrag vraagt de officier om hem een beroepsverbod op te leggen voor behandeling van kinderen onder de 18 jaar. Verbazingwekkend. Deze man is al in 2018 veroordeeld voor kindermisbruik, er zijn 58.000 schokkende beelden van kindermisbruik bij hem gevonden! Deze man mag toch nooit meer aan het werk, moet de gevangenis in, en dan geen taakstraf, en nooit meer loslaten. Het is echt niet te geloven dat dit in Nederland gebeurt!

Noordbroek, C.A.M. Gooyer

Bij welke krant hoort welke Henny Vrienten-foto?

Voordat ik ’s ochtends aan mijn krantenwijk begin, bekijk ik eerst de voorpagina van de verschillende kranten. Allemaal hebben ze een foto van dezelfde man, de frontman van de band Doe Maar, die maandag 25 april op 73-jarige leeftijd overleed. Wat me opvalt is dat de foto’s zo verschillend zijn: een sexy popidool, een jonge rockster voor een waanzinnig publiek, een man op blote voeten met gitaar en in deze krant een serieuze wat oudere componist die nog steeds oogt als een vijftigjarige. Zes verschillende kranten met zes verschillende foto’s van dezelfde Henny Vrienten. Ik krijg een idee voor een nieuw spelprogramma: bij welke krant hoort welke foto.

Gasselternijveen, Andries Middelbos

Woningbouw vast

Bestuursjuristen geven aan dat Kajsa Ollongren vier jaar stil heeft gezeten waardoor de woningbouw vastliep. Bijzonder is dat zij zo kon doorschuiven naar een ander ministerie waar ze nog minder verstand van heeft, maar dat even terzijde. Dat de bouw hier in Nederland stilligt heeft te maken met dat we verzuipen in de regeltjes hier. Stikstof is een reden, maar ook kikkertjes of vleermuizen kunnen dwarsliggen. Je krijgt soms het idee dat dieren belangrijker zijn dan mensen in ons land.

Hoogeveen, H.A. Mulderij

Het teken Z

Iedere oorlog is smerig. Daarin onderscheidt Rusland zich in niets. Het teken Z dat het Russische leger (dus de regering) gebruikt als overwinningsteken, is slechts de helft. Als je de andere helft er haaks opzet krijg je... Nu ja, het woord ‘haaks’ geeft het al aan. Zou er een dag komen waarop een deel van het Russische volk moet zeggen dat ‘ze het allemaal niet wisten’ wat hun regering en dus hun leger in Oekraïne aanrichtte?

Bronneger, O. Alting van Geusau

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu