En weer neemt Drents Museum geld aan van de NAM. Een moreel verkeerde beslissing | opinie

Extinction Rebellion Drenthe voerde in augustus al actie tegen het feit dat de NAM hoofdsponsor is van het Drents Museum. Nu neemt het museum nog eens een half miljoen euro aan van het olie- en gasbedrijf om de ingang te verbeteren.

Extinction Rebellion Drenthe voerde in augustus al actie tegen het feit dat de NAM hoofdsponsor is van het Drents Museum. Nu neemt het museum nog eens een half miljoen euro aan van het olie- en gasbedrijf om de ingang te verbeteren. Foto: Hilbrand Dijkhuizen

Het Drents Museum nam onlangs 500.000 euro aan van de NAM. Een moreel verkeerde keuze, vindt Leo van Kampenhout, omdat de olie- en gaswinning de wereld bedreigt.

In een dodelijke crisis laat je je niet sponsoren door de mede-veroorzakers van die crisis, zo luidt de argumentatie van mijn actiegroep Extinction Rebellion Drenthe. Afgelopen maandag werd duidelijk dat het Drents Museum niet meegaat in deze redenatie door een half miljoen sponsorgeld aan te nemen van hoofdsponsor en oliebedrijf NAM. Wij leggen ons hier niet bij neer en zullen doorgaan met actievoeren om de immoraliteit van het museum aan de kaak te stellen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's