DVHN commentaar | Hoezo intimideer je bestuurders wanneer die een besluit nemen dat jou slecht uitkomt? Boeren die ministers thuis opzoeken of klemrijden, bedreigen de democratie

Je kunt in een klein land niet eeuwig doorgaan met op steeds grotere voet leven. Almaar meer produceren op grotere bedrijven gaat misschien jarenlang goed, maar er komt een dag dat de ruimte stomweg op is. Het klinkt zo logisch. En toch, als puntje bij paaltje komt, verzetten mensen zich ertegen tot de laatste snik.

Van der Wal: ik luister naar boerenprotest, maar de doelen staan.

Van der Wal: ik luister naar boerenprotest, maar de doelen staan. Foto: ANP

Nederlandse boeren werden met een keihard gelag het afgelopen weekend ingestuurd. Minister Christianne van der Wal wil de uitstoot van stikstof zeer fors verminderen, vooral rond beschermde natuurgebieden die er ernstig door worden bedreigd. Omdat de landbouw een groot aandeel heeft in die stikstofuitstoot, moeten boerenbedrijven verduurzamen, inkrimpen, en in een aantal gevallen stoppen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu