DVHN commentaar | Intimidatie vergoelijken als uiting van diepe, belangwekkende gevoelens: zo word je vanzelf Europees kampioen agressie

Werkenden krijgen in Nederland twee keer zo vaak als elders te maken met agressie en intimidatie, blijkt uit de European Working Conditions Survey. Het lijkt een bizar gegeven. Maar hoe langer je erover nadenkt, hoe logischer het is: Nederland als kampioen agressie.

D66-leider Sigrid Kaag voorafgaand aan de rechtszaak tegen een man die ervan wordt verdacht haar (en demissionair minister Hugo de Jonge) met de dood te hebben bedreigd.

D66-leider Sigrid Kaag voorafgaand aan de rechtszaak tegen een man die ervan wordt verdacht haar (en demissionair minister Hugo de Jonge) met de dood te hebben bedreigd. Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

Chris Klomp, zelfstandig journalist en opiniemaker, vertelde vorige week in een interview in deze krant over zijn werk en drijfveren. Op Facebook reageerden 367 mensen op het stuk. Ze noemen Klomp ‘dombo’, ‘dikke rat’ en ‘randdebiel’. Ze spreken de hoop uit dat hij voor ‘een volkstribunaal’ moet verschijnen en de verwachting ‘dat hij vanzelf een keer de verkeerde tegenkomt’.

Nieuws

Meest gelezen

menu